Hallo, ik ben Socketia

50 jaar! Een mijlpaal die ik altijd heb gevreesd, omdat het voor mij betekende dat het tijdperk van het afscheid nemen zou aanbreken. Ik zou mijn vrouwelijkheid kwijtraken, mijn man zou mij niet meer aantrekkelijk vinden, ik zou met het lege nest syndroom worden geconfronteerd, ik zou lichamelijk kwetsbaarder en kwetsbaarder worden…

Aan de buitenkant zag mijn leven er perfect uit. Ik ben getrouwd met de liefste man ter wereld, mijn dochters zijn super slim en mooi, ik ben een zelfstandige ondernemer sinds 2004 en geniet ook van veel vrijheid. Verder beleefden we de mooiste vakanties en deed ik de ene na de andere opleiding om mezelf te ontwikkelen.

Maar het gevoel van leegte, gemis en eenzaamheid dat mij ’s nachts overviel, en ook steeds meer overdag, werd alleen maar groter. Mijn lichamelijke pijnen en klachten vertelden mij dat mijn innerlijke wereld niet in orde was en dat ik verkrampt leefde. Ik was uitgeput. Om mezelf te verlossen van die lichamelijke pijnen bezocht ik verschillende therapeuten.

In 2018, besloot ik mee te doen aan een reeks seminars in zelfontwikkeling. Op dag één hoorde ik van de trainer dat mijn hoofd en mijn hart niet in verbinding waren. Ik functioneerde op de automatische piloot.

Daar werd de eerste steen van mijn transformatie gelegd: de bewustwording dat als je de verbinding met jezelf verliest, je de verbinding met het leven en de wereld verliest. Ik zag aan mezelf dat ik geleefd werd in plaats van dat ik zelf leefde. Ik leefde voor anderen en niet voor mezelf. Angst, onzekerheid, perfectionisme en een gebrek aan vertrouwen en veiligheid beïnvloedden de keuzes die ik maakte.

Gedurende 2 jaar heb ik intensief aan mezelf gewerkt via seminars, workshops, leiderschapsprogramma’s en een coaching-opleiding gefocust op persoonlijke transformatie. 

Tot op een dag, tijdens een training, voelde ik een intense, warme, volle sensatie in mijn hart. Tegelijkertijd voelde ik intens geluk, vertrouwen, kracht en dankbaarheid. Ineens wist ik wat innerlijke schoonheid betekende. Ik realiseerde mij dat dit de bron was van mijn vertrouwen en kracht in het leven. Ik werd mij bewust hoe essentieel het was om mezelf lief te hebben. 

Vanaf dat moment was ik overtuigd van mijn missie: mensen helpen hun innerlijke schoonheid te laten ontvouwen zodat zij zich bewust worden van al hun potentie

Hoe gaat het nu?

In 2015 heb ik een praktijk in Endermologie opgericht, waar ik lichaams- en gezichtsbehandelingen geef om mensen mooier te maken. In deze zin was ik voornamelijk bezig met het uiterlijk, de buitenkant, te onderhouden. Mijn behoefte om te werken aan het innerlijk vertaalde zich in het traject dat ik later heb afgelegd. Ik ontdekte dat ieder van ons een innerlijke schoonheid heeft die schreeuwt om naar buiten te komen. Je innerlijke schoonheid straalt, wanneer je je ware ‘ik’ aan de buitenwereld laat zien. 

Sindsdien werk ik eraan om iedere dag de balans tussen mijn innerlijk en mijn uiterlijk te creëren.

Ik heb patronen van belemmerende overtuigingen doorbroken en deze vervangen door nieuwe overtuigingen die in mijn levensvisie passen. Ik heb ingezien dat de relaties met familie, vrienden of collega’s pas kunnen veranderen wanneer je de relatie met jezelf onder ogen ziet. 

Innerlijke schoonheid betekent voor mij zelfliefde en voor jezelf zorgen. Daarom heb ik ervoor gekozen een leefstijl eigen te maken waar gezonde voeding, beweging, ontspanning, mindfulness en voldoende slaap centraal staan. Wanneer ik mij  opgeladen voel, kan ik anderen ondersteunen op de weg naar hun eigen innerlijke schoonheid.

 

Wat je nog niet van mij weet is …..

Een andere openbaring was dat het vermogen om van anderen te houden een belangrijke voorwaarde heeft: je moet eerst van jezelf houden. Dit aspect wil ik tijdens alle coachingstrajecten benadrukken.

Op jouw innerlijke schoonheid pad gaan we samen je verlangens aan het licht brengen. Daarnaast geven we aandacht aan hoe je zelfliefde toepast en hoe dat zich uit in je leefstijl. In andere woorden: hoe zorg je voor jezelf?

In mijn Inner Beauty Path praktijk pas ik methodes toe van Transformationele Coaching (volgens de CCA en CPions standaard). Tevens geef ik adviezen op het gebied van Orthomoleculaire Voedingsleer en Suppletie, beweging, ontspanning en slapen (o.a. volgens richtlijnen van de Ortho Health Foundation).

De Endermologie® therapieën van LPG® passen perfect in het kader van ontspanning en uiterlijke schoonheid. Iedere behandeling is een heerlijke me-time sessie, waarbij je lichaam en gezicht worden opgefrist en eventueel strakker gemaakt.

Mijn visie voor mezelf en mijn onderneming is:

 

Ik wil verbonden zijn met mezelf en de wereld. Ik wil mijn liefde, passie en kracht in mijn familie en de wereld brengen. Ik wil van mezelf houden, voor mezelf zorgen en mezelf accepteren. Ik wil bijdragen aan een gezondere en harmonieuze wereld door mensen te inspireren, motiveren en te ondersteunen op hun Inner Beauty Path. Ik wil mensen helpen met het ontdekken van hun potentie en het ontwikkelen van hun persoonlijke leiderschap.

 

Als je mij zou kennen zou je weten dat…

Ik ben een doorzetter en fanatiek op de golfbaan. Daardoor merk ik dat ik soms vergeet om te genieten op de golfbaan. Bij golf spelen gaat ook om ontspanning, gezelligheid en plezier hebben. Hoe ik me gedraag tijdens een golfpartij weerspiegelt op een bijzondere manier hoe ik door het leven ga, hoe ik me voel op dat moment in mijn leven.